URBAN

Het urban traject bestaat uit 2 lessen van 1,5 uur p. week. 
Binnen deze lessen wordt er een verdeling gemaakt tussen main styles, sub-styles en choreografie. De main styles zijn de dansstijlen waar de focus voornamelijk op techniek ligt. De sub-styles worden gegeven in regelmatige gastlessen en in de choreografielessen worden dansers uitgedaagd hun techniek toe te passen en te werken aan snelle ‘pick-up skills’ en ‘performance quality’. 

Main styles: Hip hop (old skool, new skool, foundation, lite feet) | Locking | Popping | House

Sub styles: Waacking | Afro | Dancehall | Floorwork | Tutting 

De lessen worden in verschillende leeftijden en niveaus gegeven. Elke groep bestaat uit een maximaal aantal leerlingen zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht.

URBAN KIDS

Deze groep is gericht op de jonge dansers t/m groep 6 basisschool. Dit is de perfecte kennismaking met dans. De Urban-Kidz volgen 1 uur les per week. Ze zullen op een spelende wijze de beginselen van dans geleerd krijgen van verschillende Urban dansstijlen.

CONTEMPORARY

Contemporary is geschikt voor dansers die zich modern technisch willen ontwikkelen en hier ook de fysieke mogelijkheden en interesses voor hebben. De focus ligt op moderne dans in combinatie met ‘floorwork’ om goed aan te sluiten op de ontwikkelingen in de danswereld. Binnen de lessen is er een duidelijke verdeling tussen de techniektraining en choreografie. De uitdaging zit hem in het gebruiken van zowel de klassieke als urban technieken binnen de moderne dans.

De lessen worden gegeven door choreografen die de juiste ervaring en connecties hebben in de theater scene.

COMMERCIAL

Een van de grote vragen onder dansers is; wat is ‘commercial’ nou eigenlijk precies? Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Commercieel betekent letterlijk: winst maken. Dit houdt in dat elke vorm van dans waarmee je inkomen genereert onder het woord commercieel valt en ‘Commercial’ dus niet perse een dansstijl is. Waarom noemen wij deze training dan tóch Commercial? Omdat deze term binnen het huidige dansveld wél vaak wordt gebruikt om bepaalde dans- en choreografiestijlen en ook jobs te benoemen.

Dansstijlen waarop wij focussen binnen deze les, zijn: hip hop choreography, jazz funk, female, street dance, clip dance en heels. Dit zijn de meest populaire stijlen die worden ingezet voor achtergronddansen, reclames, concerten etc. Performance skills zijn in deze stijlen en lessen heel belangrijk!

Docenten die deze les geven trainen de dansers op topniveau. Naast het geven van hoge kwaliteit training zullen ze dansers ook up to date houden van ontwikkelingen in het werkveld en mogelijke audities. Het volgen van deze training brengt naast ontwikkeling ook de nodige connecties met zich mee.

BALLET

Sinds September 2020 heeft onze coördinator de voormalig erkende vooropleiding binnen het Bonnefanten College, Opleiding Dans Maastricht, onder haar vleugels genomen. Dat houdt in dat het sinds September 2020 ook mogelijk is om op hoog niveau klassiek ballet te volgen binnen onze Academy.

Deze klassieke lessen worden gegeven door experts en vormen een belangrijke basis voor dansers die eventueel willen doorstromen naar een vervolg (dans)opleiding. 

Er worden wekelijks 3 klassieke lessen gegeven van 1,5 uur.

FREESTYLE BEGINNER

Freestyle Beginner is geschikt voor dansers die voor het eerst aan hun Freestyle skills willen werken en/of graag actief willen worden in de Battle Scene. 
De lessen worden gegeven door de beste dansers in de Nederlandse freestyle scene. De docenten geven de dansers de juiste tools waarmee ze leren wat freestylen inhoudt, hoe ze de geleerde technieken juist kunnen toepassen en vooral hoe ze hun persoonlijkheid in dans naar voren kunnen laten komen. Daarnaast worden dansers voorbereid in hun aanloop naar battles toe.

FREESTYLE ELITE

Freestyle Elite is geschikt voor dansers die op hoog niveau aan hun Freestyle skills willen werken en/of actief zijn in de Battle Scene. 
De lessen worden gegeven op privé basis, door de beste dansers in de Nederlandse freestyle scene. De docenten geven de dansers de juiste tools waarmee ze leren wat freestylen inhoudt, hoe ze de geleerde technieken juist kunnen toepassen en vooral hoe ze hun persoonlijkheid in dans naar voren kunnen laten komen. Daarnaast worden dansers voorbereid in hun aanloop naar battles toe.
Danser worden binnen Freestyle Elite is alleen mogelijk in combinatie met het Urban traject of als een danser al aantoonbaar op hoog niveau actief is in de battle scene.

Er wordt 1 x per week een privé training gegeven van 3 uur in een besloten groep.

PRE-ACADEMY

Dit is een nieuw traject voor dansers op de basisschool in groep 7 en 8 als voorbereiding op onze Academy. Deze jonge dansers worden met hun eigen leeftijdsgenoten opgeleid via een lesmethode die aansluit bij die leeftijdscategorie. Dit ‘totaal’ pakket bevat 3 lessen met elk een tijdsduur van 1 uur. De lessen zijn als volgt opgebouwd:

  • Les 1 Klassiek ballet: techniek,basis, flexibiliteit en algemene lichaamscontrole
  • Les 2 Moderne danstechnieken (Contemporary): basis van floorwork en het aansterken van het lichaam.
  • Les 3 Urban: verschillende hiphopstijlen en werken aan performance, skills in het oppikken en choreografie.