Lesaanbod
__

PUPPETS

7

Deze groep is gericht op de jongste dansers van onze Academy, voor kinderen van de leeftijd van 4 tot en met 7 jaar. Deze lessen bieden de perfecte kennismaking met dans, waarbij de kids drie kwartier les per week volgen. Op een spelende wijze zullen zij de beginselen van dans geleerd krijgen

MINIONS

5

Deze lessen zijn passend voor basisschoolleerlingen vanaf 8 jaar. Deze dansers zullen, door middel van het volgen van 1 uur les per week, kennis maken met en getraind worden in verschillende toffe Urban dansstijlen!

MINI ACADEMY

2 (1)

Basisschoolleerling, 8 jaar of ouder en al klaar voor een stapje meer? Dit stimuleren wij meer dan graag! De Mini Academy is de voorloper op onze Pre Academy, waarbij er aandacht wordt besteed aan de basistechnieken van zowel ballet, modern, urban en freestyle. Dé manier om al op jonge leeftijd all round training (van 1,5 uur per week) op hoog niveau te volgen!

PRE ACADEMY

7 (1)
Dit is een traject voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8, ter voorbereiding op onze Academy. Deze jonge dansers worden met hun eigen leeftijdsgenoten opgeleid via een lesmethode die aansluit bij die leeftijdscategorie. Dit ‘totaal’ pakket bevat 4 lessen met elk een tijdsduur van 1 uur. De lessen zijn als volgt opgebouwd:
 
Les 1 Klassiek ballet: techniek, basis, flexibiliteit en algemene lichaamscontrole.
Les 2 Moderne danstechnieken (Contemporary): op basis van floorwork en het aansterken van het lichaam.
Les 3 Urban: verschillende hiphopstijlen en werken aan performance, skills in het oppikken en choreografie.
Les 4 Freestyle: er wordt geleerd wat freestylen inhoudt, hoe de geleerde technieken juist kunnen worden toegepast en hoe de individuele persoonlijkheid van de danser naar voren kan worden gebracht.

ROOKIES

4 (1)
Een speciaal ontwikkeld traject voor middelbare scholieren van de onderbouw, waarbij dansers van jonge leeftijd de juiste begeleiding krijgen om, met het oog op de toekomst, uiteindelijk aan de slag te kunnen gaan als allround uitvoerende danser (mogelijk zelfs binnen het gezelschap Oxygen). 
Dit ‘complete’ traject bestaat uit 7 lessen (van 1 tot 1,5 uur) per week, verdeeld over:
– Techniek: gericht op de verscheidene aspecten die komen kijken bij de stijlen ballet en contemporary. 
– Urban: gericht op de verschillende hiphopstijlen en het werken aan performance, skills in het oppikken en choreografie
– Freestyle: gericht op het leren wat freestylen inhoudt, hoe de dansers de geleerde technieken juist kunnen toepassen en vooral hoe ze hun persoonlijkheid in dans naar voren kunnen laten komen. Daarnaast worden dansers voorbereid in hun aanloop naar battles toe.
– Allstyle Choreography: gericht op het verder ontwikkelen van het leer en oppikvermogen en de performance, door middel van het aanleren van uiteenlopende choreografieën.
– Crew: gericht op de voorbereiding op wedstrijden, door het werken aan kracht, uithoudingsvermogen, snel oppikken en verwerken van choreografieën. 

URBAN 30+/ MOMMIES

6

Hiphop voor 30+ers en parents! Binnen deze lessen wordt er gefocust op het leren van basistechnieken en het leren van leuke choreografieën en challenges. Lekker zweten en vooral heel veel plezier hebben!

URBAN 

8
Het urban traject bestaat uit 2 lessen van 1,5 uur per week.
Binnen deze lessen wordt er een verdeling gemaakt tussen main styles en sub-styles. De focus hierbij ligt voornamelijk op de ontwikkeling en verbetering van de techniek van de danser. Daarnaast wordt de danser uitgedaagd om zijn/haar techniek toe te passen in het uitvoeren van choreografieën. Oxygen – Academy of Dance werkt uitsluitend met docenten die experts zijn op het gebied van de diverse aangeboden stijlen. 
 
Main styles: Hip hop (old skool, new skool, foundation, lite feet) | Locking | Popping | House
Sub styles: Waacking | Afro | Dancehall | Floorwork | Tutting

CONTEMPORARY

10

Contemporary is geschikt voor dansers die zich modern technisch willen ontwikkelen en hier ook de fysieke mogelijkheden en interesses voor hebben. De focus ligt op moderne dans in combinatie met ‘floorwork’ om goed aan te sluiten op de ontwikkelingen in de danswereld. Binnen de lessen (van 1 uur per week) is er een duidelijke verdeling tussen de techniektraining en choreografie. De uitdaging zit hem in het gebruiken van zowel de klassieke als urban technieken binnen de moderne dans.

ALL STYLE CHOREOGRAPHY

2

De naam zegt het al: in deze high quality lessen zullen verschillende stijlen worden behandeld, door middel van het aanleren van choreografieën van uiteenlopende docenten van topniveau. Elke twee weken zal er worden geswitcht van docent. De lessen bieden de ideale mogelijkheid om te werken aan het verder ontwikkelen van het leer en oppikvermogen en de performance van de danser. Deze lessen (van 1 uur per week) bieden wij voor 2 leeftijdscategorieën aan, namelijk -16 en 16+. 

FREESTYLE

5 (1)

De naam zegt het al: in deze high quality lessen zullen verschillende stijlen worden behandeld, door middel van het aanleren van choreografieën van uiteenlopende docenten van topniveau. Elke twee weken zal er worden geswitcht van docent. De lessen bieden de ideale mogelijkheid om te werken aan het verder ontwikkelen van het leer en oppikvermogen en de performance van de danser. Deze lessen (van 1 uur per week) bieden wij voor 2 leeftijdscategorieën aan, namelijk -16 en 16+. 

TECHNIEK

6 (1)

Tijdens deze lessen komen verschillende elementen en aspecten aan bod, die komen kijken bij de stijlen ballet en contemporary. Deze lessen zijn zeer geschikt voor dansers die zich willen ontwikkelen tot allround danser. 

TRICKING

3 (1)

Een uitdagende les (van maar liefst 2 uur), aangepast aan het niveau van de individuele danser. Tricking combineert onder andere bewegingen van vechtsport, dans en acrobatiek. De bewegingen die hierbij worden geleerd kunnen perfect worden toegepast in stijlen als Contemporary en Urban, waardoor de skills van een danser verbreed worden. 

CREW TRAINING

11

Dansers die hiervoor geselecteerd zijn, krijgen vast wekelijkse training om optimaal voorbereid te worden voor grote competities. Het werken aan kracht, uithoudingsvermogen, snel oppikken en verwerken van choreografieën staat hierin centraal. 

driehoek-dicht-4
AUDITIES
VIDEO GALLERY
SPONSORONG