OXYGEN – ACADEMY OF DANCE

Onze Academy is een plek waar danstalent zich in een doorlopende, gestructureerde leerlijn (van recreant tot dans-professional) kan ontwikkelen én de juiste begeleiding krijgt om aan de slag te gaan als allround uitvoerende danser.

Oxygen – Academy of Dance is in 2016 opgericht door Jennifer Romen, hoofdchoreograaf van Oxygen. Jennifer is actief als danser en choreograaf in zowel het theater- als commerciële werkveld. Zo heeft ze gechoreografeerd voor tv programma’s zoals Dance Dance Dance en DanceSing. In 2020 won ze de Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. Daarnaast volgde ze in 2023 als urban dansmaker een onorthodoxe route naar het theater en bestormde ze de grote zalen met haar eerste eigen, avondvullende voorstelling ‘Delusion’. Met meer dan 50 voorstellingen in heel Nederland onderstreepte dit de behoefte aan haar werk.

Oxygen – Academy of Dance is bestemd voor talenten die hun toekomst zien in de danswereld. Het is de thuishaven van Oxygen, gestart als een van de meest succesvolle crews binnen en buiten Europa, met vele nationale en internationale titels op haar naam, maar inmiddels uitgegroeid tot een gerespecteerde brand (bestaande uit de Company, de Agency en de Academy).
NEEM EEN KIJKJE OP DE WEBSITE VAN OXYGEN.