Visie

Oxygen – Academy of Dance is dé plek in het Zuiden, waar getalenteerde dansers groeimogelijkheden met topbegeleiding krijgen. Jennifer Romen, als artistiek leider en actief choreografe, heeft hier de nationale en internationale connecties voor.
 
De Academy focust zich op dansers in trajecten, zoals:
– Dansers die zich op hoog niveau willen ontwikkelen en dans, full of part time,
   een rol willen laten spelen in hun leven. 
– Dansers die al actief zijn binnen het werkveld maar op hoog niveau willen blijven
   doortrainen en -ontwikkelen.
– Dansers die willen doorstromen naar een MBO of HBO dansopleiding.
 

De Academy staat voor kwaliteit en werkt uitsluitend met professionele docenten die hun strepen hebben verdiend in de danswereld. Naast het werken aan danstechnische skills wordt ook veel waarde gehecht aan wat er nog meer bij danseducatie en cultuur komt kijken. Zo wordt er aandacht besteed aan dansgeschiedenis, danstheorie en meer. Alles wat een danser nodig heeft voor zijn of haar ontwikkeling komt aan bod.

Wat de Academy extra uniek maakt, is dat bovenstaande werkdoelen direct zijn verbonden aan de trajecten. Zo kan een danser een vooropleiding volgen voor een dansvakopleiding (mbo/hbo), maar ook worden ingezet voor projecten binnen Oxygen en/of gescout worden voor onze Agency als danser en/of model. 

Daarnaast is onlangs, na jarenlange ontwikkeling, Oxygen – Study Program gelanceerd: ons eigen gloednieuwe privaat studieprogramma. Deze 16 dansers zijn specifiek geselecteerd en zullen het jaar 2023/2024 intern voltijd intensief worden opgeleid, met als uiteindelijk doel door te stromen en full time te kunnen werken binnen het gezelschap Oxygen. 

Of een danser nou de beste underground freestyler wil worden, zich wil focussen op competities, ambities heeft om te werken als achtergronddanser of de droom heeft vaste danser te zijn bij een dans- of theatergezelschap : Oxygen – Academy of Dance is the place to be!

Oxygen Academy of Dance is open voor iedereen.
Liefde, plezier en respect zoals die binnen de danscultuur hoort staat centraal.